Blogg

En lya som man inte precis med bästa viljan i världen skulle kunna kalla för ” cheap accommodation” är Donald Trumphs lyxvåning i NY, granne med Central Park och med moln utanför fönstret http://www.expressen.se/levabo/1.2115475/donald-trumps-urlyxiga-lya

 

Lyxen är så extrem så man skulle lika gärna kunna tro att det är inredningen från något fjärran palats. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om jag faktiskt tycker att det är snyggt, det är helt enkelt TO MUCH av allting. Framförallt allt guld och fresker i taket, känns ju absolut inte särskilt ”hemma vänligt”.

Hade jag haft råd med svindyr bostad så hade det inte vart denna stil jag suktade efter i alla fall. Men titta det kan man ju.

 

Men för att bli lite mer seriös, det här med boende i dagens Sverige börjar kännas som ett problem inte bara i STHLM & Gbg. Överallt där det byggs nya lägenheter så är det med ”hög” standard och en massa finesser, hyrorna blir ju då också därefter. Men är det en massa nya lyxlägenheter som behövs, är det inte snarare boende för helt vanliga människor som saknas och behövs. Hyror på mer än ca 4000 spänn för en 2,a är tufft att klara av om man är ung, ensam och bor i en mindre stad. Än så länge finns det ju gott om dessa lägenheter på vissa orter men på många håll så börjar bostadsbrist bli ett allt mer aktuellt ämne och då framförallt gällande ”vanliga lägenheter”.

 

Hoppas detta kan vara något som politikerna snart tar tag i, eller så får man väl skaffa sig ett cheap accommodation” ala Donald Trumph ;)


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed