Blogg

Köpenhamn, några stenkast från Malmö


skrivet den 09 okt av Dodo, klockan:14:37

Från Malmö är det inte långt till Danmarks huvudstad, Köpenhamn. Givetvis blev det även ett besök där då det finns massor att göra och se i Köpenhamn.

Förutom nöjesparkerna Tivoli och Dyrehavsbakken, som för övrigt är världens äldsta, finns Strøget, det centrala shoppingstråket med näraliggande nöjesdistrikt, samt Nyhavn som utgör ett typiskt pub och uteserveringsområde. Även Istedgade på Vesterbro är känt för sina klubbar, pubar och går rakt genom Köpenhamns hotelltätaste del, mellan centralstationen och Enghaven.
Statyn Den lille havfrue som invigdes 1913 föreställer huvudpersonen i H.C. Andersens saga Den lilla sjöjungfrun. Den ligger vid inre hamnen i närheten av Kastellet och den skall man självfallet se. :)

Ett stenkast från Strøget ligger också Christiania, en fristad för oliktänkande, hippies och andra originella människor. Stadsdelen använder unika lösningar för många samhällsfunktioner och har länge varit en intressant plats att besöka för Köpenhamns turister.

Om man till skillnad från mig, inte redan befinner sig i närheten, så ligger flygplatsen Kastrup några kilometer utanför Köpenhamn. Förbindelser dit finns via såväl Metro som järnväg. Exempelvis tar man sig till och från Kastrup med Öresundståget som går hela vägen, via Malmö, ända upp till Göteborg. Ett bra alternativ om man tänkt flyga internationellt från Kastrup. 

Själv hade jag en mycket trevlig helg i Köpenhamn och jag hoppas att du får det också! :D 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed