Blogg

Sugen på att sticka iväg på en spa helg för att komma bort ifrån samhället en liten stund.

Jag har alltid tidigare vart en ”liberal”, vart för fri marknad och fri konkurrens osv men jag har faktiskt börjat ändra åsikt. Vägen till varför är lång men efter att i flera år ha känt på det eländiga läget på arbetsmarknaden, maktlösheten och frustrationen över arbetsgivare som utnyttjar läget med en tillbakagång av arbetsklimatet från början av 1900-talen etc så har jag ändrat åsikt.

Om det inte snart görs något för att förhindra avvecklingen av glesbygden så går allt åt skogen, vi behöver en levande landsbygd men för att kunna ha det måste folk klara av att livnära sig på det. Med den konkurrensen vi har idag bla gällande kött, mjölk, ägg osv är det inte lätt. Vi importerar mängder av kött från länder där djuren inte har det bra, där de äter en massa tex antibiotika som inte är bra för oss och säljer det sen i våra svenska affärer så billigt att det svenska köttet från vämående djur med sund kost inte har en chans.

 

Jag är absolut inte för främlingsfientlighet och mycket tveksam till att rösta på SD men den kritik deras ekonomiska plan får tycker jag inte att den fötjänar, tvärtom jag tycker den är ganska så sund. http://www.expressen.se/ledare/1.2097980/sd-s-ekonomisyn-recept-for-elande

Snacket om att vi är på väg mot en ny industriell guldålder köper jag inte, för det är på väg rakt utför istället. Och alla de som med mig vart med om att timjobba för div företag alternativt jobba för bemanning vi vet vad otryggheten innebär. Vad det innebär att kunna bli behandlade hur som helst eftersom man inte vågar säga ifrån då man är för rädd att inte få vara kvar. Så knappast är vi på väg mot nån jäkla guldålder.  Känns som att jag verkligen behöver en spa weekend nu.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed